top of page
  • Facebook
  • Instagram
  • Foto van schrijverLIFE Personal Training

7 tips die je helpen om fit uit de coronacrisis te komen!


We zitten nog steeds midden in de coronacrisis. Er wordt gevraagd zo veel mogelijk thuis te werken en het is even niet mogelijk om naar je favoriete sportclub te gaan. Hieronder zijn 7 tips die je zullen helpen om toch fit te blijven gedurende deze periode.


1. Drink meer water:

Veel mensen drinken veel te weinig water. Houd maar eens bij hoeveel water jij drinkt op een dag. Je denkt namelijk dat je makkelijk 2 liter weg drinkt. Maar dat kan nog eens vies tegenvallen.

Water is erg belangrijk voor een goede gezondheid. Je lichaam bestaat voor het grootste gedeelte uit water. Vocht heeft daardoor een enorme impact op je stemmingen, je hersenfunctie en je concentratie.

Maar dat is nog niet alles. Water drinken kan je namelijk ook helpen om af te vallen. Water geeft je metabolisme ook een boost, waardoor je meer calorieën verbrandt. Daarnaast spoelt het ook alle gif- en afvalstoffen uit je lichaam.

Handig; neem voor iedere maaltijd een groot glas water. Je maag raakt dan eerder vol, zodat je eerder verzadigd bent. Dit helpt om minder calorieën binnen te krijgen.

2. Vermijd geraffineerde koolhydraten:

Geraffineerde koolhydraten zijn ontdaan van hun voedzame waarde. Ze staan ook wel bekend als lege koolhydraten. Ze voegen wel calorieën, maar geen voedingswaarde toe aan je eten.

Voorbeelden van geraffineerde koolhydraten zijn wit brood, witte bloem, witte pasta, witte rijst, hamburgerbroodjes, chips en tal van andere (sterk) bewerkte producten. Je eet vaak meer van dergelijke producten omdat ze niet echt verzadigen.

Geraffineerde koolhydraten zijn zelfs zo gevaarlijk dat ze het risico op hart- en vaatziekten en diabetes 2 kunnen verhogen.

Voorbeelden van onbewerkte koolhydraten zijn bruine rijst, havermout en volkoren brood. De hele (graan) korrel is gebruikt. Dergelijke voedingsmiddelen bevatten vezels, vitaminen, mineralen en andere voedingsstoffen.

3. Beweeg:

Mail jij steeds je collega’s om iets uit te leggen, of loop je naar ze toe? Haal jij tijdens de lunchpauze even en frisse neus, of blijf je in de kantine? Neem je de lift of kies je voor de trap?

Helaas ontkom je niet aan het kopje bewegen. Je hoeft echt geen uren kwijt te zijn in de sportschool. Maak elke dag een lekkere wandeling van een half uur. Kies iets wat je leuk vindt want dan houd je het een stuk makkelijker vol.


4. Werk naar een doel:

Hoeveel kilo wil je afvallen? Wat is de reden van afvallen? Hoe zal je je dan voelen? Hoe zie je eruit? Maak een plan. Ontleed jouw ultieme doel in wekelijkse doelen.

Small steps make big results.

5. Zorg voor voldoende slaap:

Je lichaam went aan een bepaalt ritme. Als jij elke nacht pas rond middernacht naar bed gaat, dan ervaar je doorgaans weinig vermoeidheid rond 22:00 uur s’avonds. Maar als je wekker rond 6:00 uur staat, dan heb je slechts 6 uur geslapen. Dat is niet veel.

De meeste mensen hebben tussen de 7 en 8 uur slaap per dag nodig, om goed te functioneren. Daarom is het handig om bijvoorbeeld dagelijks rond dezelfde tijd naar bed te gaan en rekening te houden met 7 tot 8 uur slaap per nacht.

Goed slapen heeft impact op je geheugen, je concentratie, stressniveau en je gevoel van fitheid.

6. Eet kleinere maaltijden (Eet van kleinere bordjes)

Uit een studie bleek dat mensen die van groot servies aten, 56% meer voedsel binnen kregen, dan mensen die van kleiner servies aten. Dit scheelde zo’n 142 calorieën.

De simpele illusie van een kleiner bord, helpt dus al om minder te eten.


7. Ga opzoek naar gezonde snacks:

Iedereen heeft weleens trek en sommige mensen ervaren dit zelfs dagelijks. Hunkering vergroot de kans dat je iets gaat eten dat niet gezond is. Waarom neem je niet wat gezonde tussendoortjes mee, als je op pad gaat?

62 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page